Modtager af Aalborg Kommunes Handicappris 2015Modtager af Aalborg Kommunes Handicappris 2015

Det blev foreningen Handicapfester der løb med Aalborg Kommunes Handicappris 2015

Foreningen Handicapfester vandt for initiativet med fester på Diskotek Hollywood Boulevard i Aalborg for mennesker med særlige behov.

Det blev til store klapsalver i Stemningssalen i Vodskov Kultur- og Idrætscenter årets vinder af Handicapprisen i Aalborg Kommune modtog sin hæder. Og det var også en eftertragtet titel, da der var 25 nomineringer til prisen.

I et tæt finalefelt blev det foreningen bag "De frivillige seksualvejledere", der løb med æren.

- For det første betyder det meget at få så fin en anerkendelse for vores frivillige arbejde. Men selve prisen på 5.000 kroner betyder faktisk rigtigt meget. Vi kan nu have lidt mindre fokus på at søge nye midler. Vi når langt for de penge her, da vi jo er så heldige at Diskotek Hollywood Boulevard stiller deres lokaler gratis til rådighed, fortæller Marlene Simoni, der er frivillig seksualvejleder i foreningen Handicapfester, og fortsætter:

- Vi har lige holdt julefest med over 100 gæster og tilbagemeldingerne fra dem er, at de elsker det. De føler sig frie, fordi de kan skubbe pædagogerne lidt væk, når de er til disse fester. Så det varmer helt vildt, at få den her pris. Så kan vi fortsætte med at arrangere fester.

Foreningen modtog sammen med prisen et diplom, en check på 5.000 kroner og velfortjent hyldest fra publikum til en meget velbesøgt prisoverrækkelse.

 

Du kan se diplomet her:

 

Ideen med festerne har været at give de unge med handicap mulighed for at komme "i byen" som alle andre unge, men i trygge rammer og med vilkår, hvor der tages hensyn til deres særlige behov.

- Jeg synes, det er utroligt dejligt, at vi kan kåre dette festkoncept til vinder. For det er så sjældent, at der er fokus på, at mennesker med handicap faktisk også gerne vil feste. I den ideelle verden var det ikke nødvendigt, da vi jo gerne vil feste på ligefod og i samme rammer som mennesker uden handicap. Men det her festkoncept kan bestemt være brobygning mod den ideelle verden. Jeg bliver så glad, når jeg hører fra deltagerne i festerne, at de er lykkelige for muligheden for at kunne komme i Jomfru Ane Gade og feste, siger Ulla Ringgren, formand for Aalborg Handicapråd

Med 25 nomineringer var der tre gange så mange i kamp om hæderen i forhold til sidste år, og Handicaprådet havde derfor valgt at fremhæve tre finalister i kamp om prisen til det sidste. De andre to var Jens Rosenkilde for sin indsats som praktikvært og virksomhedsmentor for unge med fysiske og psykiske handicaps fra Uddannelseshuset, og Jan Karkov Sørensen for sin mangeårige indsats som formand for IH Aalborg, hvor han arbejder for handicapidrætten i Aalborg. Sundheds- og Kulturrådmand Mads Duedahl er begejstret for de mange nomineringer:

- Jeg synes, det viser at handicapområdet har fokus her i byen, og at der er mange, der gør en ekstraordinær indsats. Det viser også, at borgerne er gode til anerkende, når der er nogen, der udmærker sig. Det er jeg sikker på bare motiverer flere til at tage initiativer og tage ansvar på handicapområdet, fortæller Mads Duedahl.

 
Persondata information